Kūka “Zelta atslēdziņa” – bērnības garša

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • Olas – 7 gab.
  • Cukurs – 2 glāzes (kam liekas pārāk daudz, var ņemt 1,5 glāzi)
  • Dzēsta soda – 1 tējkarote
  • Medus – 2 ēdamkarotes
  • Karsts ūdens – 2 ēdamkarotes
  • Milti – 2,5 glāzes
  • Kakao – 2 – 3 ēdamkarotes
  • Malti valrieksti – 1 glāze

krēmam:

  • Sviests – 200 grami
  • Vārīts iebiezinātais piens – 1 bundža
  • Malti valrieksti – 1 glāze
  • Vanilīns

Pagatavošana:

  1. Sakuļam olas ar cukuru, līdz izveidojusies balta masa. Pievienojam medu, kas atšķaidīts ar divām karotēm ūdens, sodu, un atkal sakuļam. Kakao izsijājam kopā ar miltiem, ieberam riekstus un vēlreiz kārtīgi samaisām.
  2. Mīklu sadalām 3 daļās. Mīkla sanāk šķidra, kā skābais krējums, tā ir jāizliek ar karoti uz cepešplāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
  3. Jācep 3 biskvīti uz cepešplāts, kas ir 25 – 35 cm gara, 190 grādu temperatūrā.
  4. Krēmam: sakuļam sviestu ar vanilīnu, pievienojoet par karotei vārīta iebiezinātā piena.
  5. Biskvītus apsmērējam ar krēmu, apberot katru biskvītu ar maltajiem valriekstiem.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru